___IZLETI v bližini Rateč___

Na spodnja opisane izlete se lahko odpravite kar peš, saj so v neposredni bližini RatečZELENCI izvir reke Save

Zelenci so naravni rezervat v bližini Rateč in so turistična atrakcija. Zelenci so edinstven in slikovit naravni rezervat, znan po osupljivem smaragdno zelenem jezeru in bujnih mokriščih. Nahaja se v Julijskih Alpah in ponuja mirno in spokojno okolje za ljubitelje narave in ljubitelje dejavnosti na prostem. Kristalno čisto vodo Zelencev napajajo podzemni izviri, ki ustvarjajo živahen ekosistem in zagotavljajo življenjski prostor različnim vrstam ptic.
Obiskovalci se lahko sproščeno sprehajajo po urejenih lesenih brveh in poteh, ki jim omogočajo raziskovanje rezervata in hkrati ohranjanje njegovega občutljivega okolja. Rezervat je tudi dom raznolike flore, vključno z redkimi rastlinskimi vrstami.
Zelenci so s svojimi živahnimi barvami in čudovitimi odsevi popolna točka za fotografiranje. Ponuja mirno in idilično vzdušje ali sproščujoč oddih v naravi.
Zelenci, ki so dostopni skozi vse leto, nudijo različna doživetja glede na letni čas. Pozimi se rezervat spremeni v zasneženo pravljico, pomlad in poletje pa prineseta cvetoče travnike in pestro aktivnost ptic.
Če iščete naravne lepote, mir in možnost ponovnega stika z naravo, so Zelenci v bližini Rateč destinacija, ki jo morate obiskati.


PLANICA nordijski center

Planica Nordijski Center v Sloveniji je svetovna znan center po poletih in skokih s smučmi in ter, teku na smučeh. Gre za eno največjih središč na svetu, gi gosti mednarodnia tekmovanaj v smučarskih poletih in tekih na smučeh. i Lahko raziskujete obiskovalniški center, kjer se lahko poučite o zgodovini teh športov. Smučanje na smučeh in nastanitve so na voljo v bližnjih mestih. Tudi poleti ima veliko atrakcij od igrišč, zipline, vetrovnik, letnega teka na smučeh itd. Je tudi dobro izhodišče za izlet v dolino Tamar in naprej v visokogorje. Od Rateč je oddaljen slabe 3km.


Tromeja (1508)

Tromeja, znana tudi kot "Dreiländereck" v nemščini, je območje, kjer se srečujejo meje Avstrije, Italije in Slovenije. Tromeja ima kulturni pomen, saj označuje točko srečanja treh držav. Na tem mestu so postavljeni mejniki in spomeniki, ki simbolizirajo prehode meja. Leži nad Ratečam in in nudi zelo lep razgled na Slovenske alpe in Avstrijska Jezera. Območje je znano po svojem čudovitem alpskem okolju. To je priljubljena destinacija za pohodnike in ljubitelje narave, ki ponuja slikovite pokrajine, travnike in gozdove. Je  izhodišče za različne pohodniške poti, ki vodijo do bližnjih vrhov in omogočajo panoramski razgled na okoliške gore. Poti so primerne za pohodnike različnih izkušenj. Kolesarji lahko raziskujejo čudovit alpski teren in prečkajo meje v Italijo in Slovenijo. Območje ponuja kolesarske poti in možnosti gorskega kolesarjenja. Pozimi je urejeno lepo smučišče dostopno iz Avstrijske strani in urejeno sankanje proti Ratečam. Peš pot na Tromejo je 100m od naših apartmajev.

  

Image title
Image titleImage title